Какво не трябва да правим с интериорните врати?

Бяла вътрешна врата на розова стена



Вие сте решили да направите ремонт в апартамента, да подмените вратите на стаите. Всичко е обмислено и планирано много преди началото на ремонта. Вече сте си набавили всички необходими строителни материали, купили сте врати, избрали сте тапети, лепило и боя. Дошло е време да се монтира нова красива врата. И в този момент може да настъпят неприятни изненади. Външният вид на вратите може да се е променил, от магазина до настъпването на деня, когато искате да ги монтирате. Какво се е случило?



Оказва се, че за вратата са нужни грижи от момента на закупуването, в противен случай може да се разочаровате. Интериорните врати са особено чувствителни към условията на експлоатация, за разлика от входните.

На първо място, много важна е правилната опаковка на вратата, която ще я защитава и предпазва от механични повреди, ако има такива, от ефекта на промени в температурата, влажността и слънчевата светлина. Докато вратата не се монтира на постоянно място, трябва да се съхранява в специална защитна опаковка.

На второ място, трябва да бъде правилно и внимателно транспортирана от магазина до дома ви. Обикновено транспортът се извършва от компанията, от която сте закупили вратата, но ако все пак решите сами да транспортирате покупката до вашето жилище, трябва да знаете няколко прости правила. По време на транспортирането, вратата не може да се остави права, тя трябва да лежи неподвижно върху равна повърхност. Ако са няколко, не е желателно да ги поставяте една върху друга, в зависимост от теглото на всяка една, и все пак не бива да са повече от пет.

И трето, много важен фактор, когато съхраняване интериорни врати, е температурата. Резки температурни промени оказват неблагоприятно влияние върху качеството на вратата. Вие не искате да я монтирате сега? Тогава тя трябва да се съхранява в опаковката. Ако ще се монтира веднага, ще и бъде нужно известно време, за да се приспособи към новата температура, след което се отстранява опаковката.

Ако следвате тези прости правила за правилното опазване и съхранение на интериорни врати, след като бъдат монтирани от квалифицирани и опитни професионалисти, дълго ще радвате на тяхната красота и оригиналност, а вашият дом ще създава необходимия уют, комфорт и топлина.