Минералната вата при блиндираните врати

Търсите си входна врата, която да Ви достави комфорт, със своите качества. Изискванията Ви са свързани, преди всичко с нейните способности за ограничаване на външния шум и съхраняване на топлината. Блиндираната врата ще Ви даде всичко това, защото в нея за разлика по-евтините модели, се поставя качествен изолатор.

Минералната вата е един от най добрите шумо- и топлоизолационни материали. Голямо предимство е, че през нея преминават водните пари, без да се задържат. Материалът е негорим и е устойчив на вредители. Минералната вата има неорганичен произход и се прилага, както за топлоизолация, така и при филтрация.

Нейното производство е по специална технология и при доста висока температура - приблизително 1600°C. Получава се нишка, най-често с дебелина 5-9 мм. След това, тя се импрегнира с масла от минерали, които я правят способна да отблъсква водата. Това позволяват количествата вода да се изпаряват, а ватата да добива бързо първоначалния си вид, без да се нарушават изолационните ѝ качества.

Минералната вата намира най-голямо приложение като топлоизолационен материал. Използва се много често при блиндираните врати:


Ще се обосновем по следния начин:

  • Вратата и изделията от нея са отличен топлинен изолатор;
  • Минералната вата е много устойчива както на студ, така и на топлина. Този материал не гори, не гние и не е обект на нападения от гризачи;
  • При правилно напасване на влакната се осигурява и много стабилна звукоизолация. Това е причината доста фирми да я използват при блиндирани врати, като добър шумоизолатор. Нейната висока степен на изолация дава резултат, дори срещу ударен шум – например, чрез поставяне между отделните етажи в строителството на сгради.
  • Минералната вата е екологично чист и с отлични качества материал и се предлага на сравнително ниска цена.
  • Като недостатък можем да отбележим, че е слаба на натиск, което я прави трудно приложима за покриви и подови настилки. Въпреки това, при блиндираните врати, минералната вата е един отличен избор.