Врата или завеса в банята?

Банята е място, на което всеки иска да бъде насаме със себе си. В последно време се предпочита едно общо помещение за баня и тоалетна, отколкото две отделни.

Поради постоянните нововъведения във вътрешния интериор, санитарните помещения също няма да бъдат подминати. Дървените врати вече не са сред предпочитанията на клиентите. Много по-подходящи са стъклените или алуминиевите модели, а някои залагат на завесите.

От вас зависи какво ще поставите за преграда в банята си, но трябва да сте наясно, дали искате само прикритие или по-плътно затваряне с по-голямо ниво на шумоизолация.

Предимството на завесите е, че се поставят и махат много лесно, могат дори да се перат в пералнята. Да се изберат завеси за баня, е много елементарна задача. Те не се купуват за вечно ползване и винаги могат да се подменят, ако се налага. Цената им също не е никак висока. Техният недостатък е най-вече в материята. Леки са и винаги могат да се преместят, дори и с лек полъх. Когато се наложи да се перат, банята ще остане без преграда, освен ако нямате и втори комплект.

Вратата за баня е много по-добро, практично, модерно и съвременно решение. Тя осигурява нужната независимост и се поставя за постоянно, с цел дългосрочна експлоатация.


На каквато и преграда да се спрете, гледайте тя да бъде изработена качествено и да е направена от добър материал. Хубаво е да се съобразите и с останалите врати, стилово и цветово.