Какви дръжки се използват при блиндираните врати?


Първото впечатление от блиндираната входна врата е нейната визия. За да привлече вниманието ви, тя трябва да задоволи визуалните ви представи за нея. Огромното разнообразие от модели врати на пазара налага подобряване и предлагане на все по- нови и модерни варианти.

Не само входната врата е важна, а и обковът към нея. Аксесоарите, които са задължителни от гледна точка на правилна експлоатация на вратата, са много и все разнообразни. Различните модели блиндирани врати се предлагат с различни аксесоари.
Блиндираните врати са най-разпространени у нас. Всеки втори клиент залага на такава врата. Те предлагат не само красива визия, но и изпитано качество.

Какви видове дръжки се предлагат с блиндираните врати?

Най- общо дръжките се делят на няколко вида:

     Дръжки с цял шилд
     Дръжки с розетки
     Статични дръжки

Какво представляват те и как се използват?

Дръжки с цял шилд

Най-масово разпространени при блиндираните врати са дръжките с цял шилд. Те се състоят от цял шилд и ръкохватка към него. В зависимост от предпочитанията на клиентите те могат да бъдат с различен отвор на ключалката, както са подходящи за обикновен или за секретен ключ, а може да бъдат и с врътка (по този начин се улеснява заключването) – използва се най- често за  сервизни помещения.


Дръжки с розетки

Другия тип дръжки, който се предлага, е с розетки. Те нямат шилд, а само ръкохватка и отделна розетка с различен отвор, като отново се делят на видове както при предишната група ( секретни, обикновени и сервизни).

Статични ( пасивни ) дръжки

През последните години масово разпространени са статичните дръжки при блиндираните врати. Те имат голямо разнообразие от форми (топки, полумесеци, пръчки и т.н.), а като предназначението на всички тях е едно - да държат вратата заключена, като по този начин отвън може да се влезе единствено с ключ.
Те могат да наподобяват и нормална дръжка, но без да изпълняват нейната функция (не могат да се движат). Статичните дръжки намират широко приложение при различни входни блиндирани врати.Няма коментари:

Публикуване на коментар