Входни врати за къщи

Избора на входна врата за къща е малко по-различен от избора на входна врата за апартамент. Тук трябва да съобразим това, че  вратата ще бъде изложена на атмосферни влияния и да подберем внимателно модела.



Като за начало можете да започнете от взимане на размер на строителния отвор. Много от фирмите на пазара предлагат към закупуването на вратата и монтаж, но има и такива, които не включват подобен тип услуга. Какво правим в такъв случай? Взимаме една най-обикновена рулетка, разтягаме я от средата на единият перваз до средата на другият и измерваме разстоянието. Това всъщност ни е широчината на строителния ни отвор. Повтаряме същото действие и за взимане на размер във височина, само че тук  мерим от пода до средата на горния перваз. След това преминаваме към същинската част -  изборът на входна врата.

Добре е всички входни врати за къщи освен, че трябва да е здрава, с  дизайнерски вид,  добре изолирана и  добре уплътнена, трябва да бъде и  със специално покритие, което да я предпазва от атмосферните влияния.

Вратите, изработени от дърво са красиви на вид, като най-разпространените материали, които се използват за направата на една външна врата са дъб, бреза, ела, елша, бук. Спрямо  различните предпочитания на клиента и ширината  на отворите,  може да избирате дали  Вашата  входна врата за къща да бъде с едно или с две крила. Цветовата гама също е много голяма тук. Може да се спрете на  естествените дървесни шарки  на   дървото или да експериментирате с цветове по RAL, но ако използвате  дърво, като  материал за изработка на врата за  къща, имайте предвид, че  преките слънчеви лъчи и  дъждовните капки могат да нанесат  щети върху него.

 Най- разпространения и предпочитан материал за входна врата за къща си остава метала. Неговата устойчивост на външни условия и красивия дизайн, в комбинация с прецизната изработка, правят металните врати желан избор за всяко жилище.  Те притежават различни качества и се предлагат на достъпни цени. Металната им конструкция е устойчива на различни натоварвания. Моделите входни врати създават усещане за сигурност и уют във  всеки дом, в който биват поставен.


Няма коментари:

Публикуване на коментар