Подмяна на интериорни врати в панелни жилища

Строежът на панелни блокове в България започва още през миналия век, в края на 50-те години и приключва през 1989 година. Панелът, всъщност, представлява стоманено-бетонен елемент, произвеждан в специализирани за целта промишлени предприятия.

Съществуват няколко причини, наложили изместването на панела с други материали, използвани за строителството на сгради. Една от тях е, че започва да се набляга на по-малки по размер сгради, в сравнение с тези през комунизма. Друга причина са някои от изтъкнатите във времето недостатъци или заблуди. Сред тях са срокът на годност, отопляването им, сигурността, която предоставят и други.

Въпреки че с годините строителството на панелни блокове търпи доста изменения, заради възникнали въпроси, пряко свързани със споменатите проблеми, от началото на 90-те години панелът вече не е сред предпочитаните материали, използвани за строеж на жилищни блокове.

Все пак, за периода, от който за първи път навлизат панелните блокове, до спирането на строителството им, има завършени около 700 000 панелни жилища. При правилна експлоатация на сградите и жилищата, обаче, описаните проблеми подлежат на разрешаване.

Ако смятате да санирате или ремонтирате Вашето панелно жилище, е най-удачно да се информирате за някои важни стандарти, заложени в законовите нормативни уредби. Също, ако смятате да подменяте вратите в жилището, прочетете какво могат да Ви предложат съответните фирми на пазара.

Интериорни врати за панелно жилище

Ето, какво е нужно да знаете, ако решите да сменяте интериорните врати във Вашето панелно жилище:

Доскоро смяната на интериорна врата в панелно жилище, бе свързана с трудоемкост и големи разходи, тъй като при този вид жилища самите каси на вратите са излети в земята и стените. Подмяната на вратите е свързана с досадно къртене, замърсяване и загуба на допълнително време.

Сега обаче фирмите, занимаващи се с производство и монтаж на интериорни врати, имат решение, което не влияе на качеството и цената на предлаганата стока, а само спомага за намирането на оптимален вариант. За да избегнат тези нежелани последици се произвеждат готови каси, специално предназначени за панелни жилища, съобразени със законовите изисквания и стандарти, както и с предпочитанията на клиента. Резултатът се постига чрез обличане изцяло на старата каса, без това да влияе на размерите ѝ или да променя предварително заложения отвор на вратата. Днешният метод, за подмяна на интериорните врати в такъв тип жилища, се предлага на много достъпни цени.

Ако вече сте замислили да подменяте вратите в жилището си, проверете и разгледайте в съответните магазини, за желания от Вас продукт и услуга.

Няма коментари:

Публикуване на коментар