Първото впечатление от блиндираната входна врата е нейната визия. За да Ви накара да я забележите, тя трябва да задоволи визуалните Ви очаквания за красив вид. Огромното разнообразие от модели врати на пазара налага подобряване и предлагане на все по-нови и модерни варианти.
Не само входната врата е важна, а и обковът към нея. Аксесоарите, които са задължителни, от гледна точка на правилна експлоатация на вратата, са много и все разнообразни. Богатият пазар от модели блиндирани врати ги допълва и с различни аксесоари.
Блиндираните врати са най-разпространени у нас. Всеки втори клиент залага на такава врата. Те предлагат не само красива визия, но и изпитано качество.
Какви видове дръжки се предлагат с блиндираните врати?
Най-общо те са представени от няколко варианта:
- Дръжки с цял шилд;
- Дръжки с розетки;
- Статични дръжки;
Какво представляват те и как се използват?
Дръжки с цял шилд
Най-масово предлагани и популярни при блиндираните врати, са точно те. Направени от цял шилд и ръкохватка към него. В зависимост от предпочитанията на клиентите, те могат да бъдат с различен отвор на ключалката. Подходящи са за обикновен или за секретен ключ, а може да бъдат и с врътка (по този начин се улеснява заключването). Тя се използва най-често за сервизни помещения.
Дръжки с розетки
Те са от видовете, които се отличават с розетки. Не притежават шилд, а само дръжка и още розетка, с разнообразен отвор. При тях има и разделяне по видове, както при предишната група (секретни, обикновени и сервизни).
Статични ( пасивни ) дръжки
Тези масово разпространени статични дръжки, при блиндираните врати, се наложиха през годините. Те имат голямо разнообразие от форми (топки, полумесеци, пръчки и т.н.). Предназначението на всички тях е едно - да държат вратата заключена, като по този начин, ако сте извън дома, можете да влезете единствено с ключ. Те могат да наподобяват и нормална дръжка, но без да изпълняват нейната функция (не могат да се движат). Статичните дръжки намират широко приложение при различни входни блиндирани врати.
Няма коментари:
Публикуване на коментар