Интересни факти за блиндираните врати

Блиндираните врати посрещат и изпращат Вас и Вашите приятели, както и предпазват домовете от нежелани посетители. Всичко в него трябва да е уникално и добре подбрано, затова и изборът Ви за блиндирана врата е много важен. Избирайки я, човек не трябва да е привлечен само от начина по който изглежда, а и да съблюдава, дали съвпада със стила и декора на всичко, намиращо се в дома, както и да се информира за качествата ѝ.

Многообразие от блиндирани врати

На пазара има много конкурентни фирми, където да откриете сред най-различни блиндирани врати, своята. Различни по произход, вид, цвят и качество. Една от най конкретните причини да помислите за покупка на блиндирана врата е степента до която, тя да може да задържи недоброжелателите възможно най-дълго време извън дома Ви, както и да алармира, сигнализирайки поне на съседите, които да се обадят бързо, че се прониква неправомерно. По-ефективната и многостранна заключваща система, определено има влияние за това. Добре е да има поне 2 вида заключване. А относно вида на заключването и модела на ключалките на вратите, те могат да бъдат най-различни. Различните производители предлагат и различни опции от модели на системи за сигурност. В съвремието ни, блиндираните врати могат и да се обогатят с вградена алармена система, която може да постигне стряскащ ефект във всеки, опитващ се да влезе неканен в дома Ви.

Уплътнение на вратата

Това друг важен фактор за постигане на правилно решение, относно блиндирана врата е, нейното качествено уплътнение. Това е от съществено значение, спрямо загубата на енергията за отопление. Вашият дом ще е по-топлоизолиран, ако изолационния елемент, който е вложен във вратата е по-добър, правейки я по-масивна. Друг важен критерий за качествена изолация е и добрия монтаж. При коректен монтаж на вратата разположена на входа, енергийните разходи на домакинството ще се минимизират. Трябва вратата да е добре нивелирана без изкривени стени и пролуки, за да могат и первазите да легнат върху тях добре.

Характеристики на блиндирани врати

Популярните входни врати имат различни дебелина на крилото - 7 см. и 9 см. Обхватът на касата е до зид с размери 34 см. Крилото е отварящата част на вратата и е изработено от два лакирани или ламинирани МДФ панела от по 10 мм. Между тях е сложен метал с дебелина 1,2 мм. Крилото е запълнено с изолация от минерална вата, даваща шумо и топлоизолация. Тя е чудесна за запазването на топлината и личното пространство в дома. Касата е най-често направена от 1,5 мм. метал, който е със защитено прахово боядисано покритие. Самата каса се регулира от 15 см. до 34 см. и е с разположени первази, които са предвидени за двете страни. Типа врата е подходящ, както за панелни така и за тухлени жилища.
Заключването се осъществява с ключалки, които работят без да зависят една от друга. Всяка, от които е оборудвана с тройка активни шипове, има и скрито резе от вътрешната страна за по-голяма сигурност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар