Стъклени входни врати – факти

Стъклените външни врати предлагат идеалния елемент на функцията и декорацията на всяко жилище или бизнес. Има някои термини и информация, които трябва да бъдат кристално ясни при разглеждане на стъклени външни врати, за да сте сигурни, че избирате правилната стъклена врата за вашите нужди.

Изработка на стъклените врати

Стъклените врати трябва да бъдат изработени само от закалено безопасно стъкло. Закаленото стъкло е загрято и охладено. Това се прави с цел, ако се счупи, да не съдържа опасни, дълги парчета. Стъклото е перфектният ъпгрейд за висок клас, който дава триизмерен ефект на стъклените външни врати. Ръбовете са под ъгъл по периметъра и стъклото е допълнително дебело.

Оловно стъкло при стъклените врати

Оловното стъкло е по-тежко и обикновено се държи на място от метални парчета, известни като камъни. Оловното стъкло може да се оцветява в различни цветове и дизайн за луксозен вид в стъклени врати. Стъклените панели обикновено се наричат ​​lites. Обикновено такива входни врати се идентифицират по броя на вратите. Например френска врата с 10 стъкла би могла да бъде 10-литрова врата.

Изолация и сигурност при стъклените входни врати

Изолационните свойства са важни при стъклените външни врати. Стъкло може да бъде двойно остъклено и дори с троен стъклопакет за максимална енергийна ефективност. Тройното остъкляване всъщност приготвя шкурка от оловно стъкло между два листа от закалено стъкло, за да се създаде „мъртва зона“ между всеки слой стъкло, което увеличава изолацията както на температурата, така и на шума.

Как да разберете колко енергийно ефективна е Вашата стъклена врата

U-факторите в двете стъклени външни врати и прозорци се отнасят до скоростта, с която стъклото води топлина. Колкото по-нисък е u-факторът, толкова по-енергийно ефективна е вратата.
Изборът на стъклени външни врати може да доведе до големи печалби - не само при облекчаването на бордюра, но и икономията на енергия от естествената светлина и максималната енергийна ефективност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар