Полезна информация за стъклени врати




Все повече офиси и помещения с обществено предназначение бягат от стандартните и класически интериорни врати. През последните години се наложи тенденцията, именно вратата да бъде търсеният акцент в цялостната завършена визия.

Най-голямото преимущество на стъклените врати е безкрайната гама от модели и дизайни.


И като казваме безкрайна, имаме в предвид точно това. Освен стандартните многобройни модели на стъклени врати, които фирмите предлагат, честа практика е да се изработват индивидуални проекти по идея на клиента. По този начин категорично се персонализира помещението, в което ще се монтира изработената врата и показва личен почерк на фирмата.
Едни от най-предпочитаните модели за входни врати на търговски обекти са именно стъклените изцяло прозрачни портални врати. Те позволяват клиентите да придобият представа за цялостния облик на помещението още преди да влязат в него.
Към днешна дата, се наблюдава налагането на американския стереотип на къщи, а именно, при проектиране на нова къща, да се постави стъклена портална врата в задната страна на къщата, която да е плавният преход към градината.
Изключително предпочитани са стъклените врати и в различните центрове за услуги. Акцентирайки върху насочеността на фирмата си, по този начин ефектно придават изисканост на интериорния дизайн.
Възможността сами да определите дизайна на вратата – дали да е прозрачна, матирана, с принт или вградена тъкан дава възможност да бъде задоволено всяко изискване и хрумване. Елегантната им визия, в съчетание с устойчивостта им, ги прави задължителна част дори от офис обзавеждането. Чести предпочитани модели за офис са матираните врати с гравюра. Тъй като те дават нужната дискретност на помещението и в същото време позволяват да се добие представа за самия офис.
Стъклените врати са лесни за почистване и поддръжка. Стъклото, от което са изработени е закалено, което ги предпазва от надраскване. А технологията на закаляване позволява вратата да бъде устойчива на удар и външно влияние. Това прави стъклените врати най-удачният избор за ежедневна масова употреба.

Няма коментари:

Публикуване на коментар