Фактори, които трябва знаете при избор на интериорни врати

Да изберем най-подходящата интериорна врата не е лесна задача. На пазара има богат асортимент и затова ще се опитаме да Ви улесним, като Ви насочим вниманието основните фактори, на които трябва да обърнете внимание.









1. Качество

От голямо значение са материалите, от които са изградени вратите. Трябва да изберете HDF, MDF или ПДЧ плоскост. HDF материала е за предпочитане, тъй като е по-качествен, тъй като е пресован на по-голяма температура.

2. Каса

Препоръчително е да обхваща целия зид и да завършва с первази от двете страни.

3. Покритие

Има врати с непрекъснато покритие, изработени по иновативна технология, с меламинови смоли и защитни лакове. Те не позволяват нараняването на HDF плоскостите и евентуални бъдещи повреди в ръбовете. Друг вариант са интериорни врати с ПВЦ фолио или ламинатно покритие.

4. Брава и върток

Хубаво е вратата да е със секретен патрон! Препоръчително е да има върток от вътрешната страна, особено при съжителство с повече хора.

5. Стъкло

Желателно е стъклото да е цяло. При необходимост то да бъде сменено от обикновен стъклар.

6. Цвят

Може да съчетаете Вашата врата с цвета на настилката в дома Ви или със секцията и с дивана. Всичко е въпрос на предпочитания и вкус.

7. Дизайн

За спалня и детска стая е добре да е плътен или фрезован модел за да не влиза светлина от коридора и да не Ви нарушава спокойствието през нощта. За хол и кухня – модел със стъкло, за да Ви е по-светло.

8. Влаго и водоустойчивост

Преценете за коя стая ще е вратата Ви. В случай, че е за баня и ще има пряк контакт с вода , по-добре е да предпочетете ПВЦ врата.

9. Панти

За по-голяма стабилност на крилото изберете 3 броя панти.

10. Търговец

Изберете шоурум с голямо разнообразие от врати, за да имате база за сравнение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар