Съвети при избора на интериорни врати


   Красивите и стилни интериорни врати, могат изцяло да променят облика на вашето жилище. Макар и често да не са първото, което забелязваме в една стая, определено играят важна роля в цялостната визия на дома. Ако сте решили най-накрая да закупите свое собствено жилище или ви предстои цялостен ремонт, изборът на вратите е много важна стъпка. Обикновено на тях не се обръща толкова голямо значение, колкото избора на останалите мебели, например, но не трябва да е така. Ето и няколко съвета, към какво да се насочите, когато дойде време да смените вратите си.


-         
    Избор на цвета

Много е важно правилно да съчетаете цветовете в жилището си, ако искате да постигнете хармония и елегантност. Най-добре е вратите и пода да са в еднакъв или близък по нюанс цвят. Ако сте предпочели да поставите тъмен ламинат, ще е добре и вратите да са в същата гама. Разбира се, можете  да заложите и на контраста и да изберете светли тонове на тъмен под. Въпрос на личен избор е, но първия вариант би бил по-удачен.
          
-         Посока на отваряне
     
    Трябва да съобразите накъде ще се отварят Вашите врати. Опциите са ляво и дясно, навътре към стаята или навън към коридора. Преценете как ще е по-удобно за вас и дали няма да пречат на някои от останалите мебели.

-         Дизайн на вратите
    
    Не на последно място трябва да изберете и цялостната визия. Пазара предлага много голям избор в това отношение. Подходящо ще бъде да изберете модели със стъкло за хола и кухнята, така ще влиза повече светлина в помещението. Хубаво би било да съчетаете формата на вратите. Шарката, която изберете със стъкло, можете да поставите и на спалнята, само че в плътен вариант.

    Обмислете внимателно всички детайли и съобразете нещата. На каквото и да се спрете, в крайна сметка жилището е Ваше и крайният резултат трябва да допада само и единствено на Вас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар