Как да съживим старите интериорни врати?



Започнали сте частичен ремонт у дома и забелязвате, че вратите Ви също са за подмяна. В зависимост от степента им на износване, може просто да ги освежите и да им дадете втори шанс за живот. Всеки един ремонт е обвързан с много и непредвидими разходи. Ако бюджета Ви позволява може да направите цялостна подмяна на интериорните врати, ако ли не просто може да замаскирате проблемите по тях и да продължат да Ви служат вярно още години.

Днес ще Ви споделим няколко идеи, които биха Ви били полезни при ремонт на старите интериорни врати.

Пребоядисване на старите интериорни врати

На първо място залагаме на класическия вариант - боядисването. За да получите качествен резултат, е необходимо първо да премахнете старата боя по вратата с помощта на шкурка или друг инструмент. След това за финал внимателно да боядисате с новия цвят. Ако е необходимо, може да повторите, като нанесете още един слой от боята. Тук един важен съвет, който ще Ви дадем – нанасянето на боята да става с валяк, а не с четка, тъй като крайния резултат би бил неравномерно боядисана врата. Друго важно и препоръчително нещо е, да свалите крилото от пантите и да го боядисвате в хоризонтално положение. Така ще предотвратите, стичането на боя надолу, както и няма да останат следи.



 Покриване с фолио

Следващия вариант, който също би Ви помогнал да съживите старите си интериорни врати е фолиото. Много добър алтернативен вариант е да облепите старата врата. В търговската мрежа се предлагат множество варианти на цвят и фурнир. Важно тук е, вратата да бъде много добре почистена и напълно гладка, за да не се получат мехури при нанасянето на фолиото или пък някакъв друг дефект.



Обновяване на стария обков

Следващата идея е за смяната на обкова. Старият и скърцащ обков може да се заменени с нов, съвременен модел. На първо място трябва да сменим пантите. С времето си те се износват, защото все пак на тях се държи крилото. Те лесно поддават и единствения вариант за ремонт е смяната им. Колкото до дръжките, по магазините има много варианти, както за цвят така и за модел.

Покритие с ламинат

Една малко по-нестандартна идея е, да облепите вратата с останали дъски от ламината. Ако наскоро сте сменяли подова настилка и са Ви останали достатъчно като количество дъски, действайте! Важно е внимателно да се прецени и да се напаснат дъските, за да няма разминаване.


Споделихме Ви, някои прости идеи за обновяването на интериорните врати.


Няма коментари:

Публикуване на коментар