Десет интересни факти за вратите

Бяла врата на чиято дръжка е поставена кошница с жълто цвете


Вратите и Вие

  1.   „Каса панел” е каса при интериорните врати, която е пригодена за панелни жилища, в които има лята метална каса. Идеята на „Каса панел” е да обгърне лятата метална каса, без да се наложи предварително къртене. 
  2.   Заоблената каса при интериорните врати е каса с обли первази. Тя обхваща зида и от двете страни напълно. Предимството е, че този вид каса е регулируема, което предлага обхващане на зидове с по-голяма дебелина.
  3.   Интериорните врати предлагат и 2 възможности за права каса - на щок и права регулируема каса. Права каса щок – монтира се само от едната страна на зида, с един перваз, който е статичен (лепи се). Права регулируема каса е с прави регулируеми первази, които обхващат зида от двете страни.
  4.   Крилата на интериорните врати са 2 вида – с фалц и безфалц. Фалцовите врати „лягат” на касата, а безфалцовите врати влизат вътре в нея.
  5.  Моделите на вътрешните врати със стъкло в конструкцията си, са с цял стъклен лист. При счупването на стъклото е възможна подмяна - като се отстранява канта от горната страна, сменя се счупеното стъкло със здраво и се кантира отново. 
  6.  Входните МДФ блиндирани врати не са напълно препоръчителни за условията отвън. МДФ покритието е податливо на повреди под действието на метеорологичните условия.
  7.  Крилото на блиндираните врати е съставено от метален лист (1,2 см или 1,5 см.), минерална вата или полистирен, метално оребрение и 2 МДФ панела с различна фрезовка и цвят.
  8.  При входните блиндирани врати, от пасивната страна на крилото има допълнително поставени пасивни шипове, което предлага по-голяма сигурност срещу „влизане с взлом”.
  9.  Дебелината на крилата на блиндираните врати са с размер 5 см, 7 см, и 9 см.
  10. Има конкретни входни блиндирани врати, които се изработват с аларма, вградена в крилото на вратата. Като тази аларма не е включена към охранителна фирма, но издава силен звук, при опит за проникване, което е допълнителен бонус за желаещите повече безопасност в домовете си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар