Интериорни врати в стил таванско помещение

Подходяща интериорна врата за Вашето жилище

За интериорните врати необходими при стил таванско помещение детайлите са от голямо значение. И не можете без подходящи интериорни врати. Поради това, към избора им се подхожда със специално внимание и се взема предвид материалът за производство, облицовка, наличие на декоративни елементи.

Общи характеристики на стила

Тенденцията се появява в началото на 20-ти век в САЩ, когато хората от покрайнините започват да се местят в централните градове на щатите. Тъй като е нямало достатъчно жилища за всички, хангари, изоставени цехове на фабрики и други индустриални помещения на голяма площ и с високи тавани започнали да се използват за тези цели. Такива интериорни врати били по-малко украсени, закупени само с необходимите предмети за обзавеждане. 

Постепенно такава среда започва да съблазнява не само работниците, но и хората на изкуството и стилът става популярен и придобива характерни черти.

Някои от тези функции включват:

  • Минимализъм във всички елементи - нищо излишно и ненужно;
  • Функционалност - технология, обекти. Инсталира се само това, което ще се използва;
  • Материали - дърво, стъкло, метал, по-рядко пластмаса;
  • Специфични нюанси - студена палитра, която включва бяло, черно, сиво, сребристо, тъмно синьо. Констрастите и декорът, от друга страна, могат да бъдат поразителни. Но крилата на интериорните врати се считат за част от декора, така че основните цветове са подходящи за тях.
Съвършенство с правилните врати

Материали за врати в стил таванско помещение

За апартаменти с този дизайн крилата на вратите се правят от:

  • Дърво - Рамка от масивно дърво или бор, обшита с MDF панели. Масивът изглежда привлекателен, проектиран е за дългосрочно обслужване и има приятна текстура. В този случай, моделите могат да бъдат възстановени и актуализирани. Вратите не се страхуват от удари, повреди, те издържат на скокове на температурата. При правилна обработка те се инсталират в различни помещения. Проектиран за експлоатационен живот от поне 10 години.
  • Метал - Необичаен вариант за интериорни врати, но някои части от конструкциите могат да бъдат и метални. Например кутия, ръб, листове. Те изглеждат оригинални и привлекателни, особено ако в къщата се използва много стоманен или месингов декор. Като част от продукта те се използват за защита срещу влага, удари и преждевременно лющене на облицовката.
  • Стъкло - Подходящо решение за бани, кухни, дневни и офиси. По-добре е да не поставяте такива врати в спалните - излишната светлина от коридорите може да попречи на добрата почивка. Предпочитание се дава на напълно остъклени крила. За тяхното производство се използва стъкло с плътен защитен филм или закалено стъкло. Може да бъде матово или оцветено.

Няма коментари:

Публикуване на коментар