Съвети при избор на дръжки за врати

Врата със стъкло в бордо


Определено доста хора подценяват дръжката при закупуването на нова врата. Тук желаем да Ви насочим как да съобразявате избора на дръжка с определени фактори и да разберете защо не бива да пренебрегвате този аксесоар за вратата си.

Безспорно и доста често, това подценяване идва от факта, че голяма част от производителите или търговците са включила в цените на вратите някакъв модел дръжка, която обикновено е „стандарт” или „класическа”, но това не трябва да Ви попречи да попитате, дали към този конкретен модел врата е възможно да се предложи друга дръжка. Предвидете обаче, че тя по-скоро се заплаща отделно и ще повиши цената на самата врата. Трябва да прецените, дали тази инвестиция се включва в бюджета Ви, като цените на повечето стандартни дръжки е между 25-55 лв.

Условно можем да разделим изборът на дръжки за 3 вида врати. ​

 Интериорни врати

Интериорни врати – дръжката завършва визията на всяка една врата и не трябва да се пренебрегва.

Доста потребители са в плен на модата и „залитат” към дръжки от определени тенденции, които обаче само изглеждат добре. Захватът на дръжката трябва да Ви бъде удобен, защото несъмнено, когато отваряте вратата и дръжката Ви причинява дискомфорт, ще съжалявате за изборът си.

Освен това помислете над това, дали лесно се почистват, защото например хромираните повърхности задържат повече мръсотия (отпечатъци от пръсти) и по-трудно се поддържат. ​ ​ 

Входни врати

Входни врати – ако имате блиндирана врата за входа на апартамент, тогава изборът Ви е в пъти по-лесен, защото там атмосферните влияния не компрометират вратата и трябва да се ориентирате само за визията и удобството на дръжките.

Но ако закупувате дръжка за блиндирана входна врата на къща трябва да помислите и за такава, изработена от подходящ материал, на която покритието ѝ няма да се наруши от дъжд, сняг или слънце. ​

Врати за баня

Врати за баня – естествено всеки един иска дръжките на всичките му врати да бъдат едни и същи, но трябва много добре да обмислите, дали банята Ви е достатъчно голяма и дали дръжките няма да бъдат обливани непрекъснато с вода.

Повечето дръжки са изработени от материали, които не се поддават толкова много на фактора вода, но ако сте избрали такива, които са със същото покритие като на вратите, трябва да знаете, че с годините по това покритие може да се появят нарушения, тоест да се надуе, да започне да се отлепва и т.н

Така, че взимайки предвид гореспоменатите факти, помислете добре преди да изберете дръжки за вратите си и не ги подценяване!

Няма коментари:

Публикуване на коментар