Грешки, които допускаме при избора на врати

Ремонтни дейности пред къща със стълба


Искате новата Ви врата да бъде същата като сегашната Ви? Много собственици на жилища вярват, че новата им врата трябва да бъде същата или подобна на настоящата им такава. Това е напълно невярно. Определено, ако не желаете Вашата нова врата да бъде същата като старата, Вие сте в състояние да промените всичко, така че да отговаря на изискванията Ви за промяна. Необходимо и важно е, ако преустройвате дома си и се стремите да актуализирате вратите си, за да се впишат в новата естетика на Вашия имот.

 ​ Защо вратите?

Освежаването на Вашите врати може също да увеличи привлекателността на имота Ви и да добави стойност на хиляди левове към дома Ви, тъй като купувачите постоянно търсят уникални и привличащи вниманието врати.

 ​ Промяна в размера на вратата – възможно ли е?

Подобно на горния мит, някои от потребителите са на мнение, че щом имат размер или форма на вратата, ще останат с нея за цял живот. Въпреки, че е все пак ще е необходима малко повече ремонтна работа, която просто да промени стила, със сигурност можете да обновите размера и формата на Вашата врата. Ако копнеете да разширите входа си с по-голяма входна врата, можете да го направите, като обособите по-голям отвор в стените си и вмъкнете мечтаната врата за замяна. По същия начин, ако се стремите да създадете малко визуален усет с извит връх или странични панели, Вие сте ограничени само от въображението и бюджета си, ставайки въпрос за обновяване на дома Ви. За тези видове промени вероятно ще е нужен специалист, с чиято помощ да промените стената, тъй като е трудно да се справите с пренасочване на електрически или водопроводни системи, което може да се превърне в доста сложно препятствие. Но ако копнеете за по-голяма врата, това е напълно в рамките на възможността да се случи.

 ​ Стъклените врати – защо не?

Не искате остъклени врати, защото всичко се вижда през тях, но искате светлина в антрето си. Ако търсите ефекта на повече натурална естествена светлина, влизаща през външната врата, то не мислете, че ще трябва да оставите минувачите да гледат право в дома Ви. Това е невярно твърдение. Има стотици стилове на врати, които включват стъклени ламперии, от прости единични стъкла до сложни украшения в стил „катедрала“.

Въпреки че наличието на прозрачно стъкло със сигурност е опция, ако я предпочитате, но все пак има и много различни обработки на стъкло, които напълно могат да доставят сходни нива на неприкосновеност на личните пространства. Стъклото се предлага като оцветено, матирано или текстурирано, за да увеличи дифракцията на светлината и да скрие случващото се от другата страна на вратата, без да ограничава количеството естествена светлина, което може се допусне. Това Ви открива възможност да получите по-ярко и просторно усещане за Вашия вход, без да се жертва поверителността - печеливша стратегия!

Освободете въображението и бъдете смели в избора си на врати, те олицетворяват Вашия дом, а той описва Вас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар