Пълнители за входни метални врати

Има няколко вида материали, с които се запълва стоманена входна врата. Благодарение на вътрешния пълнеж входната метална врата Ви осигурява предпазване от студения външен въздух, а също така е в състояние да издържа на силните звуци, идващи от улицата. Заключението подсказва, че колкото по-добър е изолационният материал, толкова по-добре стоманената врата ще се справи със задачите за изолиране на Вашия апартамент или къща и ще възпрепятства външните фактори.

Поради развитието на съвременното производство имаме няколко вида материали, които запълват металната входна врата. Тези видове пълнежи включват: гофриран пчелен пълнеж, минерална вата, пенополистирол, плочи от полипропиленова пяна и полиуретанова пяна.

За да не се объркате в тези наименования, нека представим основните сред тях, с описание поотделно.

 Велпапе

Говорейки за пълнежа от специфичен картон във формата на пчелна пита на входната стоманена врата, трябва да конкретизираме, че тази изолация е заслужила името си поради своята характерна форма. Тези пчелни пити, представляващи структура от два до седем слоя, при които плоските слоеве се редуват с гофрирани. Използва се лепило като свързващо вещество. Оформя се вид вътрешна рамка за запълване на входната врата. Самият пълнител е велпапе.

Този материал е доста здрав и има силна устойчивост, както хоризонтално, така и вертикално. Твърдостта на велпапето се постига чрез този специфичен дизайн. Обръщайки внимание на предимствата на този пълнител, то ще кажем, че той е един от най-леките пълнители за метална входна врата, както и един от най-евтините. В същото време този пълнеж на вратата е едно да кажем не лошите пълнежи за топло и звукоизолация. Минусът на велпапето е невъзможността му да устои на влагата, затова и се предпочита при входни врати в закрити общи части или интериорни врати.

 Минерална вата

Основното предимство на минерална вата е топлоизолацията. Самият пълнеж е негоримо, хидрофобно вещество на основата на скали от базалтовата група, което се добива в планините по много труден начин. Минералната вата като вградена изолация за входна врата се характеризира с дълги неорганични влакна и има завидни звукоизолиращи свойства. Такъв вид изолация във вратата, под формата на минерална вата, гарантира преграда пред шума и много високите или ниски външни температури и Ви позволява да създадете комфортни условия на закрито. Лесно постижимо става задържането на топлината през зимата и охлаждането през лятото, както и шумоизолацията.



В допълнение към всичко това, пълнежът от минерална вата държи най-високи показатели по отношение на екологичност, плътност, топлопроводимост и пожароустойчивост. Той отговаря на наложените изисквания за съвременните материали използвани с тази цел, тоест отличен е за запълване на входна стоманена врата.

 Стиропор

По-известен пълнител използван за запълване на входна врата, е полистиренът. Сам по себе си той има доста ниска плътност, но компенсира това със своята устойчивост на замръзване и влага. В същото време стиропорът е абсолютно екологичен и безвреден материал. Недостатък на този пълнеж е, че той е запалим, въпреки, че евтиното му производство му позволява да бъде търсен на пазара.

 Полиуретанова пяна

Разпененият полиуретан се категоризира сред синтетичните материали, които имат огромно количество вкаран въздух в структурата си. Това става чрез добавка на съдържание от вещества, способни да разпенват полиуретана, като се използват устройства - пистолети и дюзи за тях. Полиуретанова пяна се дели на твърда и еластична.

Ако говорим за предимствата на този пълнител за входна стоманена врата, веднага можем да потвърдим: висока издръжливост, относително ниска маса, забележителна устойчивост на влага, удари и топлина. Да не забравим и за изключителните акустични и топлоизолационни характеристики на този пълнител. 

 Плочи от пяна

Това, което остава, е пълнител, наречен плочи от полипропиленова пяна. Въз основа на свойствата, посочени по-рано, плочите от пяна са обединили всичко най-добро. Мислейки за качеството на този пълнител за входна врата, човек може да е уверен в неговите положителни свойства и характеристики. Много висока хидроизолация, звукоизолация и топлоизолация. Всички горепосочени свойства без колебание правят този пълнител подходящ за пълнеж на входни врати.

Когато селектирате една или друга външна врата, трябва да сте наясно, че всички свойства, които очаквате да получите от новата си входна врата, ще зависят от избора на изолация. Цената на металната входна врата зависи от пълнежа, следователно, колкото е по-скъпа вратата, толкова по-добър е изолационният материал в нея.

Няма коментари:

Публикуване на коментар