Каква последователност да следвате при основен ремонт?

 


Определяне на идеята

Хубаво е, започвайки цялостен ремонт да знаете какво точно искате да промените и да определите, дали ремонта ще бъде на етапи или изцяло. Направете си план и изберете дизайн предварително, за да се случат много по-лесно всички действия от ремонта.

Демонтаж и изхвърляне на ненужното

Започнете с демонтаж на всичко, което сте решили да промените във Вашия дом. Демонтирайте вратите, изхвърлете старите мебели, изкъртете подовите настилки. Събирайте и почиствайте отпадъците по-често, така ще имате по-ясна картина за предстоящото и няма да има забавяне в изпълнението на плана. 

Инсталации

След като сте изкъртили всичко, следва подменянето на инсталациите - ВИК, ЕЛ инсталации и вентилационни инсталации, ако ще има такава дейност.

Обработка на стените

След като сте подменили инсталациите следва шпакловка, грундиране и боядисване на стени. Тук идва вече момента и за избор на цветове за вратите, затова е хубаво предварително да сте проучили и двете неща. Също така помислете и как ще изглеждат подовите настилки, за да е перфектна визията на жилището Ви.

Окачен таван

Ако ще правите модерни окачени тавани, направете го точно след боядисването на стените.

Подови настилки и врати



Идва ред на подовите настилки и вратите. Тук поставянето на пода винаги е преди тяхАко ще слагате по-големи мебели, също може да ги вкарате след поставен под и преди вратите, за да не бъдат одраскани или наранени поради невнимание. По отношение на вратите е хубаво от по-рано да се вземат размери и да се направят корекции по отворите, докато още сте на грубите ремонтни дейности, защото след това е неприятно. А по отношение на монтажа на им, винаги той е на последно място, за да предотвратите нежелани и непредвидени изненади – като височина на пода, несъобразителност от други монтажници и др.

Правилната последователност на действията, когато се извършва цялостен ремонт на дом е важна, тъй като така ще спечелите средства, време и енергия!

Няма коментари:

Публикуване на коментар