Довършителни дейности след монтаж



Купувайки жилище, офис-помещение или вече, бидейки горд собственик на такова, ще се изправите, поне веднъж,  пред предизвикателството да смените входна врата.

Изборът на входната врата е основан на местоположението

Хубаво е да се запознаете, че входните врати могат да бъдат различни видове – такива, които издържат външни атмосферни условия и такива, които се монтират в апартамент или къща, но с предверие. Разликата идва от това, че тези, които могат да се излагат на слънце и влага, се изработват от метал и имат специфично UV-покритие, което предпазва вратата от олющване на боя и появата на ръжда. 

Другият вид входни врати са тези, при които са вложени МДФ плоскости. При тях възниква проблема, че ако се излагат на дъжд и преки слънчеви лъчи, то много бързо ще се повреди покритието им и съответно външният им вид вече няма да е същия. По-лошото, е че има вероятност да се наруши цялостната им функционалност.

Довършителните дейности, понякога са неизбежни

Декоративен камък входна врата


След избора на метална или по-стандартна входна врата обикновено остават довършителни дейности. В случая с металната врата със сигурност се налага измазване и обличане на зид. Обличането на зид може да бъде направено по няколко начина:

  •     обръщане с гипсокартон, шпакловане и боядисване;
  •     монтаж на уширителна планка с первази;
  •     облепяне с декоративен камък или плочки; 

Всеки собственик на нова врата има право на избор, по какъв начин да бъде завършен зида, така че крайният резултат да бъде също толкова красив, както и самата врата.

Друг важен момент при смяна на входна врата е поставяне на праг. Има много модели,с които нашия пазар би Ви изненадал. Ще имате възможност да видите и врати, които се предлагат с метален праг, който притежава и хубаво гумено уплътнение. Ако пък си харесате модел без такъв, то преценете необходимостта, че трябва да потърсите видове и модели прагове, за да ги съчетаете и комбинирате, както с пода, така и с входната врата. 

Има много начини да постигнете съвършенство във Вашия дом, така че действайте и не забравяйте, че винаги трябва да носите с Вас доброто настроение, тъй като то е гаранцията за прекрасен краен резултат!


Няма коментари:

Публикуване на коментар