Как да демонтирате старите си интериорни врати сами?



Ако ще сменяте интериорните си врати и сте решили да монтирате сами новите, или искате да спестите някой друг разход от монтажните дейности на фирмата за врати, като премахнете старите врати, е важно да знаете как точно да подготвите отвора за монтажа на новите врати.

 Какво е важно да знаете при демонтажа?

Всичко трябва да започне с демонтажа на старите врати, което можете да свършите абсолютно сами вкъщи, без да сте опитни майстори или с невероятно сръчни ръце. Премахването на старите врати на пръв поглед изглежда като най-лесната част от целия процес при смяната на интериорните врати. Това обаче далеч не е така, защото както казват хората: „Разбиването, не е като изграждането”. Демонтажът е важна крачка към осигуряването на правилен строителен отвор за безпроблемно монтиране на интериорните врати. Прибързаното, небрежно демонтиране, с кози крак и много блъскане и рушене може да създаде само повече проблеми в бъдеще. Идеята да счупим, изкъртим и потрошим нещо звучи като забавна, отпускаща, дори дейност, но това съвсем не е толкова проста работа.

 Първо, демонтаж означава отстраняване на компонентите от мястото на тяхната инсталация с цел по-нататъшно разглобяване или подобрение. Просто казано, означава да извадим вратата и касата от отвора в стената. Инструментите, които ще влязат в употреба по време на демонтажа са: чук, кози крак, брадва, отвертка, клещи, трион.

  •     Премахване на вратата

Това, с което трябва да започнем е откачането на крилото от касата, чрез развиването на пантите. След като отстраним крилото е време да насочим вниманието си към касата. Первазите можем да премахнем лесно, използвайки кози крак или отвертка и чук, като леко подпъхнете отвертката под перваза и с леки почуквания извадите первазите от нитовете на касата. Ако первазите са били трайно фиксирани (залепени) към касата, ще Ви отнеме малко повече време и усилия да извадите первазите. След това внимателно с трион изрязваме пяната между зида и касата и отстраняваме самата каса. Ако, старата каса ще остане ненужна след демонтажа, можете директно да прережете касата през средата на дължините и да я отстраните по-бързо и лесно.  

  • Корекции по строителния отвор
Нивелиране мъж



След демонтажа на вратата, ако се налагат корекции по отвора е добре да ги извършите сега. Премахват се прагчета, неравности и денивелации по отворите, ако е възможно, за по безпроблемно монтиране на новата врата. Ако стените Ви имат по-големи денивелации, ще останат фуги при новата интериорна врата, затова е важно да направим каквото е възможно по корекцията на отвора преди монтажа ѝ.

 След тези кратки, но важни стъпки сме готови да пуснете монтажната група да монтира новите интериорни врати или сами да продължите с ремонта на жилището си и да ги монтираме сами. Изборът е Ваш!





Няма коментари:

Публикуване на коментар