Красиви интериорни врати 2022




В съвременния свят има много начини за организиране на пространството. Интериорните врати са много често срещан елемент в зонирането на помещения, особено в апартаменти с няколко стаи. Тяхното присъствие създава усещане за сигурност и комфорт, прави стаята по-функционална, което е важно, заема значително място във формирането на цялостния дизайнерски проект на апартамента. Красиви интериорни врати 2022 с красив дизайн трябва да се превърнат в основен акцент на Вашия интериор.

Какви модели интериорни врати ще бъдат на мода през 2022г?


Този въпрос е актуален за тези, които планират да направят висококачествен ремонт в дома си в близко бъдеще. За да не сгрешите при покупка и да не закупите най-обикновена врата за ремонт на надценена цена, ще разгледаме основните критерии за техния избор. Избирайки модерни интериорни врати 2022 за модерен дизайн, купувачът преди всичко гледа на цената и външния вид. За да се декорира правилно интериорът и да се създаде домашен уют, е важно пространството да се използва ефективно, да има звукоизолация и да се запази топлината в къщата.


Съвет! За да изберете ефективен модел с необходимите функции, трябва да се съсредоточите върху основните характеристики на конструкцията. Те включват: стил и дизайн, цветова схема, размер, метод на отваряне и вид покритие на вратата.


Избор на врати по дизайн


„Класическият“ стил с популярните цветове: бяло, кафяво или червено остава винаги актуален. Цветовете на естественото дърво са винаги актуални. Този дизайн идеално допълва интериора и пасва на всеки цвят на мебелите или подовите настилки. Класиката е в перфектна хармония с модерните стилове: таванско помещение, прованс, ретро, кънтри.


Хай-тек е стил, базиран на минимализма и включва лаконична гама. Бели, черни или сиви цветови нюанси ще изглеждат хармонично в него.


С нестандартно оформление са подходящи врати в стил Арт Нуво с необичайна форма и хармонична комбинация от дървени и стъклени повърхности.


Стилен интериор с модерна врата



Цветен спектър


Какъв цвят на интериорните врати да предпочетете през 2022 г.? За да изберете правилния цвят, трябва да вземете предвид цветовата палитра в интериора на стаята. Всичко зависи от поставянето на желаните акценти. Препоръчително е да се съсредоточите върху комбинацията със следните интериорни елементи:


  • Подово покритие;
  • Ленти и первази;
  • Цветове за стени;
  • Мебели за стаи;
  • Дограма и други вътрешни врати (ако има такива).


Печеливша универсална опция за интериорни врати 2022 във всякакъв дизайн - бяла или пастелна палитра.


Влияние на размерите


Правилното измерване на Вашата врата може да Ви спести пари и време. Дори и най-малката грешка може да доведе до необходима подмяна на продукта. В крайна сметка промяната на отвора за инсталиране на конструкция е по-трудна, по-скъпа в парично изражение, а понякога е просто невъзможно.


Ролетка ще Ви помогне да определите точния размер на вратата. Първо, вратата се измерва по височина и ширина и се избира минималният индикатор. Когато измервате дебелината на стените, изберете максималната стойност. Височината на отвора се измерва от пода с готовото (или предвиденото) подово покритие.


Тип отваряне За да спестите свободно пространство в стаята и други важни фактори, е необходимо да изберете правилния начин за отваряне на вратата.


Люлка. Предимството на този тип е отличната звукоизолация. Моделът се отваря само в една посока - наляво или надясно. Освен това вратите могат да се отварят навътре или навън. Всеки купувач избира най-удобния вариант.


Плъзгащата се версия се използва в малки апартаменти. Отварянето става в резултат на плъзгане към конструкцията на вратата с помощта на специална релса. Най-надеждните модели са с двойни релси. Сред недостатъците на вратата трябва да се отбележи намалената шумоизолация. Също така, поради свободното прилягане на платното, топлината се задържа не толкова ефикасно.


Врата тип хармоника. Сгъваема интериорна врата - отварянето става с помощта на панели, които се сгъват свиват като акордеон, а при затваряне се връщат в първоначалното си положение. Моделът не гарантира пестене на топлина и добра звукоизолация, но Ви позволява ефективно да зонирате пространството.

Няма коментари:

Публикуване на коментар