Идеи при избора на интериорна врата








Искате да създадете визия, на която мнозина биха подражавали? Искате единна енергия на помещенията, стил и лекота на интериора? Дървесината ще е в „тренда“ още дълго време, винаги ще е актуална, но на пазара има много алтернативни варианти, които ще пощадят максимално дърветата, а в същото време ще получите визията, която ще допълни жилището Ви. Вземете под внимание и факта, че дървесината е доста скъпа, а и честно казано все някога, ако не вземем мерки, ще останем без дървен материал. Не подценявайте и грижата за вратите произведени от дърво. 

Интериорни врати от материал HDF

Интериорните врати изработени от рамка с иглолистна дървесина и HDF профили са много по-подходящ и икономичен избор за жилището Ви. Все по-популярни стават необикновените цветове като Лен, Палисандър или Сив Ясен, но най-популярният цвят си остава Златен Дъб. Като негов заместител доста хора харесват Императорската акация. Цвета е предпочитан от доста клиенти главно заради съчетанието с дограмата или пода, който е от дървесина или гранитогрес с дървесни мотиви. Грапавината на покритието ЕКО фурнир върху цвета Императорска акация, придава автентичност и оригиналност на модела. Интериорните врати трябва да са модерни – лъскави, матови, със стъкла. Те са перфектен завършек на интериора и перфектно допълнение към мебелировката.

Стъклото при интериорните врати създава чудеса


Модерни стъклени сиви врати

Стъклото е друга модна тенденция. Вариантите за интериорна врата със стъкло са безбройни. Повечето ги предпочитат главно заради светлината, която пропускат в помещението, което придава класическо излъчване на интериора. Разбира се, бихте могли да избирате между матови стъкла и такива, които са полупрозрачни тип „Чинчила” - те ще пропускат най-голямо количество светлина. Не пренебрегвайте опцията и за Принт стъклата, при които ще постигнете зашеметяващ  дизайн.

Размери и позициониране на интериорните врати

Отделете внимание и на размерите на вратите. Стилът в жилището ще определи и размерите на вратите Ви. Стандартен размер врата (70 см.) с иноксови дръжки и панти стоят доста добре на традиционно жилище. Ако пък искате да се спрете на портална врата, то знайте, че тя ще даде простор на помещението, но е подходяща за модерно жилище, където бихте могли да се развихрите с избора на мебели. Всеки гост, който влезе, със сигурност ще ахне от порталната врата, но трябва да са подбрани и правилните елегантни мебели.

Изберете моделите интериорни врати, като ги съобразите, дали ще са разположени на един и същи етаж или в един дълъг коридор. Визуално, помещението ще изглежда в една последователна линия със завършен външен вид, не само на коридора, но и на всяка стая по отделно.


Няма коментари:

Публикуване на коментар