За или против стъклото

Детска спалня с надпис на стената, играчки и стъклена врата


Предимства на интериорните врати със стъкло

Много от клиентите предпочитат интериорните им врати да бъдат със стъкло, особено за помещения като всекидневни, трапезарии и кухни. Основната причина за това е, че това най-вече са именно помещенията, които се ползват от цялото домакинство и не предполагат някаква уединеност.

Благодарение на стъклото по вратите се внася светлина в иначе тъмните вътрешни помещения като коридори. Истината е, че стъклото е стилно и доставя в интериора на домoвете доза изтънченост. За жалост голяма част от клиентите избягват това удоволствие, защото имат деца в къщи и се притесняват. В съзнанието им се вихрят сцени от типа как детето се удря във вратата, докато тича и си играе и стъклото го наранява. В защита на вратите със стъкло ще изтъкнем няколко довода, които вероятно ще Ви накарат да спрете да се притеснявате и да се насладите на светлина и простор в помещенията си. 

Серия Gradde - стъклени елементи в крилото


Интерирона врата серия Граде модел Шверин в цвят Дъб Вераде със стъкло



Преди всичко друго, отбелязваме, че за да имате удоволствието да се радвате на подобна врата, не е задължително да се спирате на модели с цял стъклопакет. Серия Gradde, например, предлагат модели, при които, то не е изцяло по дължината на крилото. Направени са отделни форми и елементи, като всеки един от тях е прикрепен с отделни стъклодържачи изработени по такъв начин, че дори при удар на крилото, рискът от счупване е минимален. За да се счупи елементът ударът трябва да е със сила и директно върху стъклото.


Серия Sil Lux - цяло стъкло в крилото


Интериорна врата серия Сил Лукс модел 3010 i със стъкло



От друга страна плюсът на сериите врати с цели стъклопакети е подмяната му. Става лесна и бързо. Това са, например, интериорните врати от серия Sil Lux. На практика просто се разкантва крилото отгоре, изважда се повреденото стъкло, поставя се новото и се закантва повторно. Причината за това е, че между HDF плоскостите и стъклото има пространство, което защитава стъклото при удар върху крилото.

Видове стъкла


Ако Ви притеснява напълно прозрачното стъкло, също не бързайте да се отказвате. На пазара има достатъчно предложения и варианти – гравирани, матирани, цветни, тип кризет, чинчила и т. н. за Вас остава единствено да се възползвате от всички изброени предимства, като се информирате предварително, кой от предложените варианти е най-удачен за Вас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар