Дръжки за входни и интериорни врати

 

дръжка за врата


Първото, на което човек обръща внимание при избора на аксесоари за дома, е техният външен вид. Вземането на решения за покупка на дръжка за входна врата не се различава от другите покупки.


Важна е формата, цветът и материалът, от който е направен.


Когато купувате този аксесоар (дръжка), трябва да запомните, че той трябва да съответства на стила на входната врата във Вашия дом или апартамент.


Дръжките на входните врати са в състояние да бъдат направени от почти всеки материал (има дори стъклени), но най-известните от тях са:


стоманена дръжка за врата



Дръжки от неръждаема стомана:


Предвид много голямата си издръжливост на неблагоприятни метеорологични условия и свързаната с нея корозия, тези дръжки за врати се препоръчват най-вече за входни врати. Те се закупуват най-вече за къщи, тъй като вървят добре с други елементи облицовани от неръждаема стомана, особено с парапети.


Дръжки от алуминий и алуминиева сплав


Високите цени на продукти от месинг и неръждаема стомана означават, че много компании предлагат по-евтини, но също толкова естетични продукти, изработени от алуминий, цинк и техните сплави.


Поцинкованият алуминий и цинк (никелиране, месинг, хромиране) в идеалния случай имитира продукти от по-скъпи материали. В същото време подобни аксесоари са много по-евтини и това е причината, поради която е предимството му.


Пластмаса дръжки:


Пластмасовите химикалки вече не трябва да се свързват с евтин и неестетичен продукт. В момента такива дръжки за врати са доста висококачествени и атрактивни, а също така имат широка цветова гама, така че все по-често се използват не само в офиси, но и в частни домове. Производителите често пъти ги предоставят в цели серии, включително с дръжки за прозорци, мебелен обков, стенни закачалки и скоби.


Дръжките за интериорни врати:


Дръжките за интериорни врати могат да се намерят в три вида:


  • Традиционни
  • Стилизирани
  • Модерни, известни още като дизайнерски


Традиционните дръжки на вратите:

Традиционните дръжки на вратите нямат сложни форми. По правило това са прости модели без никакви декорации. Предимството на тези видове елементи е простотата и в резултат на този факт, те са доста подходящи за повечето интериорни врати. При избора на стилизирани или дизайнерски дръжки за врати би било добре да се внимава много.

Няма коментари:

Публикуване на коментар