Класика светла интериорна врата и тъмен под

 

бяла интериорна врата с тъмен под

Винаги изглежда красиво цветовият контраст в интериора.


Интериорната врата, която е светла и под, който е тъмен, това е най-актуалното, което можете да срещнете, като идея за дома си.


Интериорна врата и тъмен под



Тази комбинация създава нотка респект и луксозен вид на Вашия интериор.


Класическото съчетание - светла врата и тъмен под, внася психологическо спокойствие и уют. Тъмният под дава усещане за стабилност, както и едно чувство за сигурност, а светлата врата от своя страна осигурява чувство на свобода и простор. В тъмната палитра, също могат да бъдат и стените, но тя пасва за по-просторни стаи. Това е идеално допълнение, в този случай, за обстановката, внасят белите врати със своята яркост и ефектност. 

Подът, ако е в цвят Дъб или Венге, може спокойно да се комбинира с интериорна врата в бежовата гама.Този цвят създава хармония и е чудесен за съвременния стил на интериора. Напоследък доста е предпочитано да се избират врати с цвят на лимон и мента, като подът задължително е тъмен. Визията, която се създава е модерна и необичайно красива. Обаче ярките цветове е добре да се повтарят в детайлите, важно е да се знае, това е правило. 

Примерно, завеси, картини, предмети, шкафове, декоративни възглавници и други.


Стилове в интериора


Съществуват няколко стила, сред които можете да откриете характерна красота. Това е валидно, както за контрастните съчетания в интериора, така и за универсалните в една тоналност.


  • Класически – вътрешната вратата и таванът могът да бъдат в бял цвят, а подът и стените в тъмен при този стил;
  • Минимализъм – чувство на пространство, като контрастът на интериорните врати и подът ще го подчертаят;
  • Кънтри – създаденият контраст при този стил придава ярко настроение. Желателно е да бъде например, кафяв в комбинация с лимонени или бежови врати.



При подобна концепция голяма роля играят алуминиевите лайсни и первазите, поставени между пода и стените. Те изпълняват свързващата роля. Много добре изглежда, когато лайсната е в близък тон с цвета на интериорната врата. Препоръчително е первазите да бъдат, дори в цвета на вратата.


Много внимателно трябва да бъде избран всеки елемент от интериора, както и цветовете на помещенията, за да няма претрупване в общата картина. 


Ако Ви се струва сложна тази задача за реализация, бъдете сигурни - няма невъзможни неща, на помощ в днешно време идват дизайнерите!

Няма коментари:

Публикуване на коментар