Врати за панелни жилища

Интериорен дизайн на всекидневна с кухня



При панелните жилища има някои особености, които е много хубаво да знаете преди да започнете ремонт във Вашето жилище. В повечето апартаменти има ляти метални каси, самия панел е правен с тях, те са част от панела. Проблема тук е че понякога са доста криви и неравномерни, имат голяма денивелация, което дава някакви ограничения, ако се спрете на вариант да не се къртят този вид каси, а да поставите нови директно върху тях. Трябва да знаете, че има едни минимум 60% шанс да не можете да поставите фалцови интериорни врати върху тази метална каса.

Причината е следната фалцовите интериорни врати няма как да се режат в ширина за да се нагласят по тази метална каса, ако имате много голяма денивелация, също няма да успеете да поставите такива модели вътрешни врати във Вашето панелно жилище

Плюсове и минуси

Какви са минусите и плюсовете при оставянето или при изкъртването на летите метални каси. При изкъртването, "светлият отвор", както и отвора на вратата ще станат една идея по-големи, както във височина така и в широчина и ако Ви се налага да вкарвате някакви големи мебели или уреди определено това ще е от голямо полза за Вас. При вече завършен ремонт и ако все още имате каса какво се случва при така нареченото обличане на тази метална каса избягвате цялата процедура по къртенето, но научете какви са минусите.


Минус тук се явява това, че отвора се стеснява още от сегашния му вид, с около 3 см. Както вече казахме в повечето случаи няма да можете да поставите фалцови интериорни врати, а единствено безфалцови такива, друго основно нещо е, че няма да можете да смените посоката на отваряне на Вашите врати.


Плюс тук е, че се избягва цялата процедура по изкъртване на металните каси, почистването след това и най-вероятно и доизмазване на стените след къртенето.

Няма коментари:

Публикуване на коментар