Плъзгащите се интериорни врати

    Видове

Модерен дизайн с преградна плъзгаща врата между трапезария и спалня


Стъклена красива врата с плъзгащ механизъм

Крилата с плъзгащо отваряне при интериорни врати, стоят много красиво и могат да са стъклени, МДФ, ПДЧ, пластмаса, масив дърво и други варианти. Също така се различават - еднокрили, двукрили, вградени, плъзгащи се успоредно на стената, плъзгащи се в противоположни посоки или в една и съща, лягащи едно върху друго и др. Дали интериорната врата да бъде двукрила или еднокрила, зависи от пространството, с което разполагате - трябва да има достатъчно място встрани за плъзгането на крилата, както и да не се препречва с мебелировка пътят на вратата. Дръжките също са опционални, за по-голямо удобство може да се спрете на вкопана или издадена пасивна такава – топка, пура, полумесец и др.

Материали и стил

Дървена плъзгаща врата с черен обков и пъстър килим

Решението за точния материал на крилото, относно Вашата плъзгаща врата е опционално и зависи от помещението, за което ще я ползвате – баня, спалня, хол и т.н. и стилът на интериора във Вашия дом. Модернистично решение са стъклените крила. При тях има много голямо разнообразие от декорации, пропускливост на светлина и цветове. Стъклените крила успешно се съчетават с метална рамка и съответно всеки друг материал. Може да се спрете на крила само с фрезовка на повърхността или комбинация от фрезовка и стъкло. За интериор насочен към рустикалния или скандинавския, можем да се спрем на врата от натурален материал – масивно дърво или фурниран МДФ или ПДЧ. Те придават топлина и уют на стаята и спазват изискванията на стиловете.

Вратите и видът им е от голямо значение за интериора и общият вид на помещенията във Вашето жилище. Те „рамкират” пространството и му придават завършен вид. Плъзгащите интериорни врати – винаги са добро решение за спестяване на място и придаване на характер на интериора. Перфекти са при малки апартаменти, излаз към градини, дори детски стаи. Възползвайте се от практичното им приложение!

Няма коментари:

Публикуване на коментар